De mensendokter lost lezersproblemen op. Deze week: Pokémon Go, white innocence, en heeft Erdogan de coup tegen zichzelf beraamd?

Wat is het meest romantische dat ooit tegen u is gezegd? – Anoniem
Mijn huidige geliefde heeft toen wij elkaar ontmoetten, of beter gezegd: toen wij verliefd op elkaar werden, in Wenen (of was het in München?) tegen mij gezegd dat ze op de wereld was om ervoor te zorgen dat ik de Nobelprijs krijg. Ik vond dat erg romantisch. Verder zegt ze geregeld dat ik lekker ruik, maar dat kan ook een bezwering zijn. Ze zegt tevens dat ze liever wil dat ik doodga dan dat ik verliefd word op een andere vrouw. Ook dat mag als romantisch gelden. (Suggereert ze een crime passionel?)

Mijn vorige geliefde zei (wij lagen in bed): ‘Je bent mooi.’ Ik vond dat toen erg romantisch. Kort geleden zei ze tegen mij: ‘Je wordt oud. Je huid is niet meer die van een eenentwintigjarige.’

Ik ga ervan uit dat het meest romantische nog tegen mij moet worden gezegd. Zong...