De gesprekken van de dag, volgens de redactie. Vandaag: de minister van Wonen en Rijksdienst is als een blok  gevallen voor de Rotterdamwet van Marco Pastors. Leve wijken zonder kansarmen! Die moffelen we dan wel ergens weg.

Drie jaar terug kreeg ik les van Marco Pastors. Ik begon aan de PDOJ (de Postdoctorale Opleiding Journalistiek) aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en was slachtoffer van een poging een handjevol Utrechters en Amsterdammers en iemand uit Soest in sneltreinvaart van Rotterdam te laten houden. Marco gaf een presentatie, wij keken toe en oefenden onze pasverworven kritische blik.

Vriendelijke man, die directeur van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid, dacht ik. Stilletjes, want het leek me nog altijd taboe in mijn linkse kringen je positief uit te laten over Marco Pastors. Hij grapte wat, legde zijn plannen helder uit, en wist het vragenvuur van de kersverse critici met oneliners te blussen. Naast hem zat een man in een roze overhemd die we ergens van...