De mensendokter lost lezersproblemen op. Deze week: blanke oude mannen, bemoeizuchtige hockey-ouders en metaforen.

Ruim acht maanden geleden heb ik mijn gevoelens voor een vriendin uitgesproken. Hierop is destijds enkel met verwondering gereageerd. Aangezien we sindsdien in verschillende steden leven, elkaar niet meer regelmatig zien en ze sinds enkele maanden een vriend heeft, dacht ik dat dit het wel was. Recent heeft ze echter enkele malen contact gezocht. Hoe ga ik hier het best mee om?
– Anoniem
Spelenderwijs. U weet niet wat ze van u wil. Misschien wil ze haar vriend jaloers maken. Als u van haar houdt, laat u zich misbruiken voor dat doel. Blijf echter trots. En er zijn natuurlijk diverse vormen van contact. Schrijft ze: ‘Ik heb dringend duizend euro nodig, kun je me die lenen?’ Of schrijft ze: ‘Ik droomde dat je me masseerde en je tong over mijn neus haalde alsof je een hond was.’ Of schrijft ze: ‘Ik zou met jou over premier Rutte willen praten, want in mijn...