Wat is er veranderd nadat u de Gouden Strop had gewonnen?

‘Ik heb een opdracht gekregen om een kinderboek te schrijven, de verkoop is toegenomen en ik verdiende een aardig geldbedrag. Dat je de nummer één wordt uit een lijst met 111 boeken geeft een goed gevoel en dat ervaar ik als erkenning, al ben ik nog steeds een onbekende thrillerauteur.’

Waarom verdiende u de prijs?

‘In De handen van Kalman Teller heb ik de juiste balans gevonden tussen het verstrekken van informatie – ik schrijf altijd over werkelijk gebeurde zaken –, het uittekenen van de twee belangrijkste karakters, een spannende opbouw en een goede plot. Het vinden van die balans is elke keer zoeken. Op dit moment werk ik aan mijn vijfde boek waarin het gaat over klimaatverandering, emissierechten en de handel in zogenoemde ‘carbon credits’: een nieuw ‘derivaat’ van de financiële markten. Het klimaat gaat me zeer aan het hart en met een wereldwijde economische crisis nog vers in gedachten lijkt het...