Uw eerste boek kwam uit in 1996. Wat is er sindsdien veranderd?

‘Ik heb genoeg verdiend om te gaan rente-nieren. Dat wil ik niet, want ik ben energieker dan ooit; mijn hoofd zit barstensvol ideeën en ik heb nog nooit zo hard gewerkt als nu. Meestal aan verschillende boeken tegelijkertijd en soms ook nog aan een toneelstuk of een televisieserie. Dat vind ik niet te veel, maar juist motiverend. Ik ben een goede multitasker.’

Hoe houdt u het vol?

‘Ik reis constant, ontmoet steeds nieuwe mensen. Daardoor krijg ik aan de lopende band ideeën voor nieuwe verhalen en die moeten eruit. Dat klinkt als een cliché, maar het is de reden dat ik altijd door wil gaan. Er is een tijd geweest dat ik gas terug moest nemen, ik stopte helemaal niet meer met schrijven en mijn gezin leed eronder. Ik werkte toen thuis en kon mijn werk en privé niet scheiden, daarom besloot ik een kantoor te zoeken. Om zes uur doe ik daar de deur achter me dicht en ben ik vrij. Dat ik tegenwoordig een assistente...