Tijd van leven

Waar blijft uw tijd?

‘Ik steek mijn tijd in mensen en in plannen maken. In zorgen dat plannen gerealiseerd worden, zowel thuis als op het werk. Ik zie altijd dingen voor me die je kunt maken of die je kunt doen. Het moet vooral anders zijn dan de vorige keer, maar het moet altijd wel goed en spannend en verrassend zijn. Dat ga ik dan visualiseren en proberen voor elkaar te krijgen.’

Wat is voor u vrije tijd?

‘De tijd dat ik het leuk heb. Mensen hebben het vaak over de balans tussen werk en niet-werk, maar voor mij loopt dat allemaal een beetje door elkaar. Ik vind dit werk zo leuk dat het ook vaak als vrije tijd voelt. In een beroep waarin je creatief bezig bent, kun je bijna niet je hersens uitzetten. Je kunt niet denken: ha, vijf uur, knop om. Vooral ook omdat ik steeds alles beter, anders en verrassend wil doen, heb ik voortdurend mijn hoofd nodig en dat gaat maar door. Het is een manier van leven.’

Wat was uw naarste tijd?

‘Duitse les op de middelbare school. En...