Documentaire: De laatste wens van Moek

Anne Janssens

Twee weken geleden werd Albert Heringa door de rechtbank schuldig bevonden aan hulp bij zelfdoding van zijn stiefmoeder ‘Moek’. Hij kreeg geen straf opgelegd.

In 2010, twee jaar na de zelfgekozen dood van Moek, onthulde Heringa in de NCRV-documentaire De laatste wens van Moek zijn strafbare handelen. Heringa had alles gefilmd, hij wilde bewijs hebben dat Moek zelf het dodelijke bakje pillen met Martini wegslikte en hoopte tevens een maatschappelijke discussie te ontketenen. Nan Rosens regisseerde de film en maakte onlangs ook Een daad van liefde, waarin zij Heringa volgt op weg naar en tijdens zijn rechtszaak. Beide documentaires zijn online te zien.

Bekijk hier de documentaire ‘De laatste wens van Moek’

Bekijk hier de documentaire ‘Een daad van liefde’

Deze bladwijzer hoort bij het verhaal ‘De nooduitgang van het leven’ uit VN 44.

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials

Advertentie

Advertentie