Vrij Nederland september 2017

De Mensendokter weet raad

Arnon Grunberg
Foto: Forest History Society.

De Mensendokter helpt je uit de brand. Gegarandeerd.

Discriminatie

Mijn dochter kreeg een racistische opmerking naar haar hoofd (ze zou ‘buitenlander’ zijn.) Deze moeder ziet dat de mensen in dit land zich geen leden van een gemeenschap voelen. De een voelt zich van zijn of haar identiteit beroofd omdat-ie Zwarte Piet discriminerend vindt, de ander omdat-ie vindt dat Zwarte Piet niet discriminerend is. Is er geen minimale gemeenschappelijkheid te verzinnen voor ingezetenen van dit land? Zodat er een heel klein beetje solidariteit kan zijn. (Ik wil zo een actie met u opzetten!)
Monique, Utrecht

Dat uw dochter een racistische opmerking kreeg, is iets waar u zich terecht over opwindt, maar als u op grond daarvan concludeert dat mensen in Nederland zich geen lid voelen van een gemeenschap, loopt u te hard van stapel. Het anekdotisch bewijs verleidt u algemene uitspraken te doen die volgens mij niet waar zijn. Nederland verruwt, Nederland verhardt et cetera. Als je de heer Duk...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 6,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand 3 artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials