De Mensendokter sluit zijn praktijk in Vrij Nederland. Maar hij is niet bang voor verandering, en dat zou u ook niet moeten zijn. Verlies biedt ruimte voor groei.

Nu VN verdwijnt, ben ik bang dat ook mijn weekritme wordt aangepast, ik werk soms ook in het weekend, soms niet door de week, maar ik houd altijd dat weekendgevoel, vooral in de avonden. Herkent u dit? – Geen naam vermelden
Ook ik werk op onregelmatige tijden, maar een echt weekendgevoel heb ik al lang niet meer, voor zover ik dat ooit heb gehad. Wel ben ik van plan in 2018 een sabbatical te nemen, dan ga ik alleen maar schrijven en lezen. Misschien komt dan het weekendgevoel. Overigens is het helemaal niet zo erg als het weekritme wordt aangepast. Men kan leren van nieuwe ritmes.

Wordt u nu nostalgisch van zo’n laatste nummer als dit? – Een trouwe abonnee
Nostalgie heb ik altijd met de nodige scepsis behandeld, maar ik geef toe, mijn debuut vond plaats in Vrij Nederland. Ik leverde toen iets in voor ‘De Blauw...