Sussende woorden deze week, voor alcoholisten, racisten, gold diggers, mannen en mensen met geheimen. Treed binnen in de Kerk van Grunberg.

Hoe ontspan ik beter dan door driekwart fles wijn leeg te drinken? – Een matig drinker uit Groningen
Alcohol is een vorm van wat in Amerika self-medication wordt genoemd. Waarom probeert u niet eens te puzzelen? Of schaken? Als u dat te competitief is, kunt u denken aan yoga, maar dat vindt u misschien te voor de hand liggend. Een thriller dan? Een literaire thriller van Saskia Noort? Binnenkort schrijft ze geen thrillers meer, u moet snel zijn.

Zelf ontspan ik door Adriaan van Dis te lezen. Een lieve man, een prima schrijver en zijn proza straalt de rust uit die een gejaagd mens goed kan gebruiken.

Vroeger had je racisten en niet-racisten, tegenwoordig heb je ‘white privilege’. Is dit een teken van de gang van de geschiedenis waarin alles langzaam dichter naar elkaar toe groeit? Of ben ik in de war? – Ik ben een vrouw, mijn grootvader...