Arnon Grunberg lost lezersproblemen op. Deze week: roepen we niet liever ‘pang’? En waarom lossen twee broers niet als volwassen mannen hun probleem op?

Laatst klaagde een hoge generaal dat het Nederlandse leger een tekort heeft aan kogels. Soldaten moeten hierdoor met lege geweren oefenen en ‘pang!’ roepen. Is het geen idee om deze werkwijze ook tijdens oorlogen in te voeren en dit vast te leggen in de Geneefse Conventies? – W.E. Zeylmaker

Uw idee is uitstekend, het zou de wederopstanding van het gebroken geweer kunnen betekenen. Bent u ook vegetariër?

Ik krijg (mannelijke) vrienden uit Zuid-Afrika op bezoek. Ze zijn erg opgewonden om de coffeeshops en het Red Light District in Amsterdam. Nu krijg ik bij dat laatste vooral de associatie met mensenhandel en uitbuiting. Ik wil niet de moraalridder uithangen, maar tegelijkertijd kan ik het niet laten ze te vertellen dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is. Maar ik wil ook niet ‘their bubble bursten’ want ze...