Wat kenmerkt een goede radiopresentator? Acht vakgenoten over hun metier en elkaar. Paul van Liempt: “Door de week drink ik geen druppel”.

Paul van Liempt (50) maakt sinds vijf jaar een dagelijks liveprogramma op BNR. Hij heeft altijd live-radio gemaakt.

‘Ik hou van de extreme scherpte en de concentratie die het van je vergt. Ik voel me in de allereerste plaats journalist. Vervolgens is radio het medium dat het best bij mij past. Het is bij uitstek een eerlijk medium dat de snelheid van denken en je directe nieuwsgierigheid volop recht doet. Ik heb vanaf mijn vijftiende naar de radio geluisterd. Ik ging vaak naar Eik en Linde om Ischa Meijer aan het werk te zien. Een schoolvoorbeeld van iemand die geleerd heeft om over zijn verlegenheid heen te stappen. Hij kon ongelofelijk goed luisteren en wist een gesprek een verrassende wending te geven. Dan vertelde een gast dat hij projectontwikkelaar was. Tien minuten later ging het over drinken en twee minuten daarna over opera. Ischa...