Claressa Shields, alias T-Rex, is de gedoodverfde Olympische bokskampioen in de zwaarste gewichtsklasse. Haar geheime wapen: ze komt uit Flint, Michigan.

In een donker sneeuwlandschap verschijnt een meisje in capuchontrui met roze zwachtels om haar handen. Ze kijkt verbeten naar de camera en vecht in slowmotion tegen een onzichtbare tegenstander. ‘I have this dream,’ klinkt haar Michigan-accent bij de beelden uit 2012. ‘Ik ben in Londen, tijdens de finale van de Olympische Spelen. Ik hoor uit de speakers knallen: “En de eerste vrouwelijke kampioene middengewicht is… Claressa Shields!” In mijn droom kijk ik de ring rond en denk: hoe ben ik hier terechtgekomen?’ Haar onwaarschijnlijke droom zou uitkomen: later dat jaar stond vrouwenboksen voor het eerst op het programma van de Olympische Spelen. Claressa Shields won goud.

De scène komt uit de documentaire van fotografen en filmmakers Zackary Canepari en Drea Cooper met de titel T-Rex, de bijnaam van Shields. Ze kwamen...