Interview

1. Doe wat je wilt

‘Ik kom uit een familie van baggeraars, mijn vader had een eigen bedrijf in de weg- en waterbouw. Ze maakten overal in de wereld dijken, havens en wegen. Net als hij ben ik een bouwer, ik houd van het maken van dingen. Mijn ouders hadden een mateloos vertrouwen in ons, ze geloofden dat het goed was wat wij kinderen deden, of het nu lukte of niet. “Jij komt er wel”, is ons altijd voorgehouden, ook al voerde je niets uit en ging je de hele dag met je brommer door de duinen scheuren. Bij mij werkte dat heel goed, ik werd geprikkeld, wilde van alles doen. En alles vonden ze goed, of ik nu toneelschool wilde doen of journalistiek. Zo heb ik leren geloven in mijn ideeën en dat heeft me zeker geholpen bij het opzetten van een eigen tijdschrift.’

2. Begin steeds opnieuw

‘”Meteen doen”, is mijn eerste reactie als ik een idee heb, of als iemand anders voor advies bij me komt. Ik kan moeilijk stilzitten en wil altijd bezig zijn, bemoei me overal mee. Toch zijn de...