Detective & Thrillergids 2016

‘Ik begrijp niet dat mensen het leuk vinden te lezen hoe iemand wordt afgeslacht'

Roos van Tongerloo

Wedden dat het je niet lukt, een thriller schrijven? liet iemand vallen. ‘Ik dacht het wel,’ zei Carina van Leeuwen. De coldcase-rechercheur uit Den Haag schreef in drie jaar drie politiethrillers. Zojuist uit: ‘Nachtvlinder’.

Drie thrillers in drie jaar!
‘Ja! Vind je dat snel? Weet je, ik lees ze zelf eigenlijk nooit, thrillers. Ik heb ontzettend veel respect voor schrijvers, maar ik kan niet zo goed begrijpen dat mensen het leuk vinden om tot in detail te lezen hoe iemand wordt afgeslacht, verkracht, vermoord en in stukken gesneden. Mensen vragen me soms hoe ik mijn werk als forensisch rechercheur aankan, maar mijn werk heeft een doel, het is geen amusement. Ik weet waar ik het voor doe, en krijg een kick van het oplossen van zaken. Niet van alles eromheen, want de werkelijkheid is gewoon goor, smerig en triest.’

De hoofdpersoon in uw boeken, forensisch rechercheur Renee Spaan, heeft ook al zo’n hekel aan thrillers.
‘Haha! Ja, ik ben het niet, Renee, maar ze...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 6,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand 3 artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials