Tijd van leven

Met wie wil je meer tijd doorbrengen?

‘Het klinkt als een geweldig cliché, maar toen ik directeur van omroep Llink was en fulltime werkte, had ik constant het gevoel dat ik meer bij mijn gezin wilde zijn. Ik heb daarom twee jaar geleden mijn baan opgezegd om meer tijd met mijn kinderen door te kunnen brengen; die zijn nu twaalf, elf en negen jaar oud. Terwijl ik altijd riep dat ik er niet aan moest denken om vijf dagen thuis te zitten, is het de beste beslissing die ik had kunnen nemen. De eerste twee maanden na mijn ontslag heb ik helemaal niet gewerkt, toen ging ik echt truttig draadjesvlees maken, dat moet vijf uur op het vuur staan.’

Hoe deel je je tijd in?

‘Tot 2008, toen ik mijn baan opzegde, moest alles gepland. Werk, oppas, crèche, koken, voorlezen, alles in mijn leven zat in een tijdschema, en daar kan ik eigenlijk heel slecht tegen. Ik kan wel tegen hard werken of het heel druk hebben, maar er was geen balans meer, de belangrijke dingen thuis gingen...