Rondgang / De zomer van de politici / Het kabinet met vakantie

Slecht nieuws voor vakantieman Frank Heemskerk. Zijn dringende oproep ‘Laat de euro’s in eigen land rollen en biedt zo de crisis het hoofd’ wordt door de meeste collega’s van het kabinet Balkenende IV niet opgevolgd. De staatssecretaris moet om het goede voorbeeld te geven zelf wel in Nederland blijven: de familie Heemskerk bivakkeert dit jaar in Brabant en Friesland. Minister Jacqueline Cramer van VROM waagt zich op de Wadden, het Werelderfgoed waar ze vast met open armen zal worden ontvangen: vorige maand zegde ze de Waddeneilanden nog drieëntwintig miljoen toe, ter versterking van natuur en landschap.

De bestemming van minister-president Jan Peter Balkenende houdt hij geheim. ‘Dat is iets van mijn gezin.’ Hoopvol puntje voor Heemskerk: de MP wordt regelmatig in vakantietenue aan de eigen Zeeuwse kusten gesignaleerd. Maar, zei hij ooit: ‘Ik hoop wel dat ik genoeg zon heb. Dat lijkt me heerlijk. Die zon wens ik...