Edith Hazelebach werd neergeschoten door haar ex-geliefde, een Ethiopische vluchteling. Hij liet haar achter met een glazen oog en een alarmknop op de deur.

Edith Hazelebach, een 58-jarige Rotterdamse blondine met een vrolijk gezicht en een aanstekelijke lach, focust graag op de positieve dingen in haar leven. ‘Sinds ik een hogere dosis anti-epileptica slik, gaat alles weer beter. Natuurlijk, soms heb ik wegtrekkers. Of mijn zicht is opeens beperkt. En ik zie al zo weinig met een glazen oog en een flinke sterkte. Maar ik probeer leuke dingen te doen. Ik heb lieve vrienden, en ik ga elke week naar de bioscoop.’

Haar glazen oog, aanhoudende vermoeidheid en epileptische aanvallen zijn symptomen van twee kogels die in Edith’s hoofd zitten. Een kogel kwam via haar oogkas binnen en verwoeste haar oog, de ander doorboorde de zijkant van haar schedel. Verwijderen zou meer schade opleveren, oordeelde de chirurg die Edith behandelde. Dus bleven ze zitten. De kogels zijn afkomstig van...