Hoe beleven schrijvers de zomervakantie? Op verzoek van VN schreven vier auteurs een kort verhaal over hun allervreselijkste vakantie-ervaring. Deel 1: Saskia de Coster

Facebook bestond nog niet, dus vriend Bjorn in Noorwegen, daar ging je gewoon naartoe. maar zelfs talisman Eend hielp Saskia de Coster niet aan een gegarandeerd fijne vakantietrip.

Mijn juk is zacht en mijn last is licht

Terwijl iedereen de muziekfestivals afschuimt, de lokale terrassen vergast op sigarettenrook en bubbels, de uitverkoop en de zon klopt, doet een schrijver tijdens de zomer volstrekt niets. Behalve zich opsluiten en wat schrijven, af en toe, als de mood goed is en de vier muren geteld zijn. Volgens de buitenstaander uit een vreemde drang om het begrip loser een nieuwe dimensie te geven. Volgens zichzelf uit koppige gedrevenheid.

Na mijn derde boek, Eeuwige Roem, had ik besloten mezelf toch eens op vakantie te sturen. Alleen een beetje jammer dat mijn even koppige vrienden enkel vakantie nemen...