De vertrekkers 6 / Bibi de Vries (VVD)

‘Eerlijk gezegd maak ik mij daar wel zorgen over. Ik ben 43 jaar, en ik ben op Frans Weis­glas na het VVD-Ka­merlid met de meeste dienstjaren. Dat is een beetje mal. Ook na deze verkiezingen komen er overal vandaan een hoop nieuwelingen in de fractie. Die kunnen groeien, niet alles wat nieuw is, is slecht. Maar ik zeg ook: politiek is een vak dat je in de praktijk moet leren. Iedereen die zegt dat politiek geen vak is, die heeft geen idee waar hij het over heeft. Je hebt er zeker een jaar of drie, vier voor nodig om dat vak onder de knie te krijgen. Ik vind dat al die partijbesturen die naar nieuwe talenten speuren, wat meer oog zouden mogen hebben voor continuïteit en ervaring. Pas na een paar jaar in de Kamer weet je hoe de politieke strategieën werken en hoe je met de machtsevenwichten en de machtsonevenwichten om moet gaan. Bij het CDA hadden ze in het begin van deze periode maar een paar mensen die weten hoe de hazen lopen. Dat...