In onze vaste rubriek doen de geïnterviewden een boekje open over hun zeven zonden. Deze week: acteur Porgy Franssen.

Lust & wellust

‘Met overspel zoek je de intimiteit die je met je partner niet aangaat, elders.’

‘Dat heb ik veel gedaan. Natuurlijk ging het ook om de lust, maar toch vooral om die hunkering naar bevestiging: in godsnaam mag ik bestaan, houd van mij! Ik heb me nooit echt kunnen binden, ging contact uit de weg. In ons zestienjarige huwelijk hebben mijn vrouw en ik niet één keer gepraat. Ik zie altijd dat beeld voor me van een huilende vrouw aan de andere kant van de kamer – en ik, niet in staat om haar te troosten, woedend op mezelf. De zandloper is zich gaan vullen met onuitgesproken kwesties en kwam vorig jaar tot explosie. Toen kreeg ik een nieuwe liefde, met ook een gezin. Ik kan me de avond in augustus herinneren dat ik tijdelijk uit huis weg moest en in het nieuwe appartement huilend naar de stopcontacten zocht: weg van vrouw en kind, wat ben ik aan...