Javier Guzman (36) Cabaretier.

gulzigheid&onmatigheid

‘Ik ben vrij mateloos in wat ik doe, in optreden en leven. Ik voel ook te veel. Toen ik vier was, klauterde ik regelmatig op de scheepskist in de gang waar ik net zo lang ging zitten bedenken hoe iedereen dood zou gaan tot ik keihard jankend naar mijn moeder rende. Mijn vader verliet ons in die tijd, dat speelt vast mee. Als zevenjarig jongetje kroop ik tegen mijn jongere broertje aan in bed, hij voelde veilig warm aan in zijn badstoffen pyjama. Het is een van mijn meest troostende jeugdherinneringen.

Ik heb mijn gevoel lang verdoofd met drank en drugs. Daar ben ik klaar mee. Het kost me minder moeite om helemaal niet te gebruiken dan met mate. Als ik twee wijn drink, kan het vandaag goed gaan, morgen misschien ook, maar dan komt de dag dat ik weer tot het gaatje ga. Het begrip ex-verslaafde bestaat daarom ook niet, verslaafd ben je voor het leven. Verslaving is ook geen zwakte maar een ziekte. Daar verschuil ik me niet...