Katinka Polderman (32)

luiheid&Gemakzucht

‘Ik heb het idee dat ik een beetje achter mijn eigen leven aanhobbel. Van uur tot uur, maar ook van jaar tot jaar. Ik ben nu tweeëndertig en als ik om me heen kijk, denk ik: o, verrek, iedereen is ineens gesetteld, dat had ik misschien ook moeten doen. Of dan zet ik mijn wekker keurig om half negen en word ik toch om half elf wakker. Terwijl: vroeger kon ik wel plannen, toen ik examen deed of secretaresse was. Alleen kan ik me met dit beroep meer vrijheid permitteren en het lijkt wel of ik daar dan zelf misbruik van maak.’

woede&wraak

‘Ik ben niet zo makkelijk kwaad te krijgen, maar toen het een jaar of vijf geleden uitging met mijn geliefde omdat hij al vijf maanden een affaire had met mijn beste vriendin, ben ik zo kwaad geworden dat ik met blote handen een tweepersoonsmatras heb doorgescheurd. Ik wist niet dat ik zo’n blinde razernij in me had. Op dat moment stort je hele wereld in, en het leven dat je dacht te leiden blijkt...