Ik beken: geschoren ben ik nog niet. Ik ben zelfs nog niet presentabel aangekleed. Op kantoor zullen ze me vandaag niet zien. Vanmiddag loop ik wel strak in het pak (en geschoren) door Den Haag op weg naar een debat, maar nu nog even niet. De beste plek om een stukje te schrijven, is thuis: mail, internet, telefoon onder handbereik. Ich bin ein Telewerker.

Werkgeversorganisatie VNO-NCW liet vorige week bij monde van directeur Niek Jan van Kesteren weten het licht te hebben gezien. Telewerken, zei Van Kesteren, kan een oplossing zijn voor de twee ‘infarcten’ die de Nederlandse economie bedreigen: het verkeersinfarct en het arbeidsmarktinfarct. Verkeer: ‘Vier miljoen mensen werken op kantoor. Als al die mensen één of twee dagen niet naar hun werk gaan, dan kun je een enorme klapper maken,’ tekende Het Financieele Dagblad uit zijn mond op. En arbeidsmarkt: ‘Ik zie het als een optie voor mensen die nu in deeltijd werken of helemaal niet werken vanwege een privésituatie...