Winnaars Vrij Nederland Fotoverhaal 2015

De redactie
Vier fotografen gaan het komend jaar voor VN een Nederlands fotoverhaal 
maken. Een jury koos ze uit 117 voorstellen.

Vrij Nederland en de FotografenFederatie, beroepsorganisatie van fotografen, organiseren voor de tweede keer een competitie voor de beste fotoverhalen. De vier winnaars mogen, tegen gebruikelijk honorarium, hun idee uitvoeren onder begeleiding van de redactie. De resultaten worden in de loop van het komend jaar gepubliceerd.

De jury bestond uit Lars Boering (FotografenFederatie en toekomstig directeur World Press Photo), Rob Hornstra (fotograaf en met Arnold van Bruggen samensteller van The Sotchi Project), Jenny Smets (redacteur fotografie VN) en Frits van Exter (hoofdredacteur VN).

Winaars

Dimitri Valentijn (1978) was militair en wil als fotograaf de emoties van andere militairen die actief zijn geweest in oorlogsgebieden in beeld brengen. Hij combineert portretten met foto’s die het verleden oproepen.

Carla Kogelman (1961) maakt intieme portretten en...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials

Advertentie

Advertentie