Bibeb: koningin van het persoonlijk interview. 

Lees ookBibeb: nieuwsgieriger dan Blauwbaards vrouwen31 mei 2008

Op maandag 22 januari presenteert podium De Balie in Amsterdam een ode aan Bibeb , de meesterinterviewer die voor Vrij Nederland heel bekend Nederland sprak. (En grootheden als  Roald Dahl, Martin Luther King en Pablo Picasso.) Erbij zijn?

Vrij Nederland mag 3×2 kaarten weggeven onder abonnees voor Bibeb: koningin van het persoonlijk interview. 

Deze winactie is afgelopen

Over de voorstelling
Ze keek dwars door je heen, zag je écht en geen geheim was veilig voor haar. Acht jaar geleden overleed de grondlegger van het persoonlijke interview: Bibeb, ook wel Elizabeth Maria Soutberg-Lampe. Voor Vrij Nederland interviewde zij jarenlang heel bekend Nederland, maar ze sprak ook grootheden als Roald Dahl, Martin Luther King en Picasso.

Zij was de eerste die politici, kunstenaars en andere prominenten durfde te vragen naar hun angsten en verlangens. Maar wie was Bibeb zelf en wat is haar invloed geweest? Was er vroeger in de kranten nauwelijks ruimte voor menselijke verhalen, nu staan de bijlagen vol met diepte-interviews. Is het persoonlijk interview te ver doorgeschoten? Word je nog wel gezien als je niets prijsgeeft?

Met o.a. Bibeb’s biografen Roos Menkhorst en Adinda Akkermans, schrijver en Bibeb-vriendin Mensje van Keulen, interviewers Sara BerkeljonGijs Groenteman en Coen Verbraak. En acteurs Sanne den Hartogh en Lizzy Timmers vertolken het beste Bibeb-interview ooit.