Wie is er nog bang voor Rutger Castricum?

De redactie

Waar is het de rebel van GeenStijl en PowNed om te doen? Nog even en elke politicus is ‘Rutger Castricum-proof’ en wat dan? In Vrij Nederland deze week een profiel van PowNed-verslaggever Rutger Castricum. Aan het woord komt onder meer Frans Bromet, bij wie Castricum het vak leerde. De PowNed-verslaggever noemde hem in verschillende interviews zijn ‘grote leermeester’ en ‘de allergrootste held’.

Bromet laat zijn licht schijnen over diverse items van Castricum, waaronder een filmpje waarin Castricum een item waarin Castricum de jongerenafdeling van de ChristenUnie bezoekt. De verslaggever spreekt iemand aan met ‘christenhond’ en vraagt aan een stotterende jongen of hij nog geneukt heeft – ‘laten pijpen misschien?’ Bromet: ‘Journalistiek is proberen ergens achter te komen, iets te onthullen. En dat was hier helemaal niet de bedoeling. Ze zullen zich wel slap gelachen hebben op de redactie, maar waar verdienen die mensen dat aan? Zo bruut zijn tegen zulke kwetsbare mensen, daar...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials

Advertentie

Advertentie