Vrij Nederland februari 2018

Welk verhaal is nog niet af?

Lou-Anna Druyvesteyn
Clarice Lispector. Illustraties: Zenk One.

De laatste Grote Vraag. Dan is ‘ie af.

Maartje Wortel, schrijfster:

‘De verhalen van Clarice Lispector. Wat wat mij betreft hadden de verhalen van deze Braziliaanse schrijfster nooit hoeven stoppen. Ze zei over zichzelf: ik ben zo mysterieus dat ik mezelf niet begrijp. Samen met haar probeer je als lezer jezelf, de taal en de wereld te begrijpen en/of je erbij neer te leggen dat je dat nooit zal lukken. Ook al draag ik alles wat zij heeft geschreven met mij mee, toch zou ik graag nieuwe dingen van haar lezen. Steeds maar weer nieuwe dingen. Omdat de manier waarop zij denkt en schrijft zo zeldzaam is, dat je die verhalen niet zomaar op een andere plek kunt vinden.’

Thomas Heerma van Voss, schrijver:

Hertenkamp. Ik ben sceptisch over vervolgfilms en -series, omdat het fantaseren erover vaak zo veel bevredigender is dan de uitvoering. Maar van deze bijna twintig jaar oude serie zou ik graag een vervolg zien. Ik vind het het beste wat Nederlandse televisie ooit heeft...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 6,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand 3 artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials