De laatste Grote Vraag. Dan is ‘ie af.

Maartje Wortel, schrijfster:

‘De verhalen van Clarice Lispector. Wat wat mij betreft hadden de verhalen van deze Braziliaanse schrijfster nooit hoeven stoppen. Ze zei over zichzelf: ik ben zo mysterieus dat ik mezelf niet begrijp. Samen met haar probeer je als lezer jezelf, de taal en de wereld te begrijpen en/of je erbij neer te leggen dat je dat nooit zal lukken. Ook al draag ik alles wat zij heeft geschreven met mij mee, toch zou ik graag nieuwe dingen van haar lezen. Steeds maar weer nieuwe dingen. Omdat de manier waarop zij denkt en schrijft zo zeldzaam is, dat je die verhalen niet zomaar op een andere plek kunt vinden.’

Thomas Heerma van Voss, schrijver:

Hertenkamp. Ik ben sceptisch over vervolgfilms en -series, omdat het fantaseren erover vaak zo veel bevredigender is dan de uitvoering. Maar van deze bijna twintig jaar oude serie zou ik graag een vervolg zien. Ik vind het het beste wat Nederlandse televisie ooit heeft...