Ook voor mannen is een zwangerschap pittig, al is het maar omdat vrouwen dat niet willen weten. Redacteur Robert van de Griend leeft inmiddels 28 weken tussen bravoure en angst, tussen euforie en ontsteltenis: ‘wieg maar, laat je maar gaan.’

Week 4

Word op een nacht gewekt door vriendin K. Ze houdt een Predictor-stick voor mijn neus met twee blauwe streepjes. ‘Ik geloof dat ik je iets moet vertellen,’ zegt ze. Ik denk: yés! Eindelijk! Het moment waarop ik zo lang heb gewacht! Het liefst was ik naar de nachtwinkel gerend om een fles champagne te halen, zoals ze in Amerikaanse films altijd doen. Maar al wat ik kan uitbrengen is: ‘O.’ Om vervolgens weer in slaap te vallen.

Week 5

K. voelt zich al heel erg zwanger. Ze is moe en misselijk. We krijgen een meisje, zegt ze. Dat voelt ze aan alles. Ik voel zelf, eerlijk gezegd, nog helemaal niks. Er zou net zo goed een konijn in haar buik kunnen zitten.

Week 6

Vind er tot nu toe nog maar weinig aan. K. heeft helemaal nergens zin...