Dolly Bellefleur, Alter ego van cabaretier en tekstdichter Ruud Douma

‘Terugkijkend op 32 jaar Dolly Bellefleur realiseer ik me dat het bieden van hoop mijn belangrijkste drijfveer is. En dat het thema in veel van mijn liedteksten zit. Misschien hecht ik hier zoveel aan omdat ik als kind erg gepest ben, omdat ik anders was en me vaak hopeloos voelde. Daarom vind ik het ook zo fijn om nu met jongeren te praten over onderwerpen als discriminatie, pesten en “anders zijn”. Waar mogelijk bied ik hulp, door na een schoolbezoek contact met hen te houden. Het geeft me hoop om te zien dat homoseksualiteit voor heel veel jongeren geen big issue meer is.

Een tijdje terug was ik op een school waar een meisje “spontaan” uit de kast kwam tijdens zo’n gesprek. Blijkbaar was de sfeer zo goed en veilig dat ze dat durfde.’

Jelly van Essen, Psychotraumatherapeut bij ARQ Centrum 45

‘Hoop is nodig om te kunnen omgaan met wanhoop. Andersom geldt het misschien ook: dat als je geen wanhoop...