Duurzaamheid

Nee, sorry, warme truiendag is niet genoeg

Evert Nieuwenhuis
warme truiendag
Foto: Eva Broekema/Greenchoice
Vandaag is het warme truiendag. Een prima initiatief, maar helaas, er zijn grotere en vervelendere offers nodig.

Een warme trui aantrekken zodat de verwarming een graadje lager kan. Wie kan daar op tegen zijn? Niemand. Ik sneert dagelijks tegen vrouw en dochters dat ze gewoon een trui moeten aantrekken als ze het koud hebben. Die verwarming gaat niet hoger, want wie moet dat allemaal betalen? En die ijsberen die jullie zo zielig vonden, weet je nog? (Zodra ik de kamer uit ben, gaat de thermostaat uiteraard direct naar 21 graden.) Maar om een landelijke Warme Truiendag te organiseren? Alsjeblieft, laten we even serieus blijven.

Vrijdag 5 februari ‘vieren’ 150.000 mensen door heel Nederland een ‘positieve dag’: de Warme Truiendag. Universiteiten doen mee, maar ook kinderboerderijen, woningcorporaties en jeugdherbergen. Ontwerpster Carolien Evers heeft zelfs ‘De Trui van 2016’ ontworpen, het patroon kunt u gratis downloaden op www.warmetruiendag.nl. De ‘acties’...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 6,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand 3 artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials