Volgens Freek

Volgens Freek: Dit gaat (niet) over Donald Trump

Freek de Jonge

Freek de Jonge volgt voor Vrij Nederland het nieuws. Vandaag over het vermoeiende fenomeen Donald Trump.

In de Linda las ik dat volgens psycholoog Bram Bakker Donald Trump naast Hitler, Het Weer en Pim Fortuyn nooit meer zal verdwijnen uit de mainstream-conversatie.

Ik behoor tot het soort mensen dat probeert Donald Trump buiten zijn systeem te houden.

Al mijn automatische nieuwsupdates heb ik verwijderd van mijn horloge, telefoon, tablet en laptop. Als de zomer aanbreekt bij de publieke omroep ga ik pas weer tv kijken.

Als ik zijn naam schrijf, Donald Trump, slaan in mijn brein allerlei deuren dicht van ruimtes waar lichtvoetigheid, relativering en inspiratie huizen. Ik besef daardoor terdege dat wat ik over Donald Trump zal schrijven niets zal toevoegen aan wat er al over Donald Trump geschreven is.

Ook probeer ik net als andere mensen het gesprek niet op Donald Trump te laten komen want zodra de naam Donald Trump valt, gaat het gesprek vooral over dat we het niet over Donald...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials

Advertentie

Advertentie