Freek de Jonge volgt het nieuws voor Vrij Nederland. Deze keer: staatssecretaris Wiebes wil van de pensioen-bv’s af. Op naar Panama!

Jaren geleden werd mij geadviseerd zelf een pensioen op te bouwen. Dus niet via een verzekering, maar ondergebracht in een eigen bv. Meestal is goede raad duur maar hiervan zou ik alleen maar profijt trekken. Rente, zelf kunnen beleggen, belastingvoordeel, en ga zo maar door.

Het moment brak aan dat ik mezelf pensioen mocht uitkeren uit mijn eigen pensioenfonds, en alsnog de eerder uitgespaarde belasting aan de fiscus kon betalen. Ieder voordeel heeft zijn nadeel.

Mij hoor je niet klagen over belasting. Als je alleen al naar de vluchtelingenopvang kijkt, weet je dat je geld goed besteed wordt.

Nu wil de staatssecretaris van die eigen pensioen-bv’s af. Een nieuwe beginnen kan niet meer en wie er een heeft, mag ‘m houden. Nu heeft de heer Wiebes nog iets bedacht dat de schatkist in een klap een hoop geld oplevert: De hele pensioen-bv in een keer...