Deze week hield Donald Trump zijn langverwachte speech over immigratie. Ook Reinout en Freke zijn na afloop in verwarring: is hij nu milder geworden of niet?

Reinout: Een van de dingen die hij zegt is: je mag binnenkomen, maar you have to love us. En stelde me voor: dan kom je als immigrant binnen – ik ben zelf nu ook net Amerikaan geworden – en die zaal van mensen lopen te roepen: you’ve got to love us. Ik dacht: daar heb je je ouwe vieze oom, en dan mag je bij hem op schoot zitten en een zoentje geven en dan krijg je een snoepje.

Freke: Daarom ben ik nog steeds geen Amerikaan! Omdat ik steeds maar denk: dat wil ik ook niet!

Reinout: Maar wat opviel was dat Trump vreselijk op zijn donder kreeg van zijn hardcore rechtse achterban omdat hij het woord ‘softening’, verzachting, in de mond had genomen. Maar in die toespraak was daar niks van te merken! Hoe zit dat?

SoundCloud

Deze dienst is alleen beschikbaar wanneer alle cookies zijn geaccepteerd

...