Diny Schouten (65). Oud VN-redacteur. Runt samen met Floris Brester ‘De Pasteibakkerij’ in Amsterdam

Hoe herinnert u zich uw kindertijd?

‘Ik ben opgegroeid in een zorgzaam gezin in Anna Paulowna, mijn vader had het technisch beheer over een waterschap en we woonden in een prachtige omgeving bij een gemaal. Mijn ouders waren verstandig: ze hadden vertrouwen in hun kinderen, ik kon mijn eigen gang gaan. Maar het was ook een eenzame jeugd, ik heb me tussen de boerenkinderen altijd anders gevoeld. Ik had iets excentrieks en eigengereids en daar kun je als kind nog niet mee omgaan. Ik was overmoedig en zelfverzekerd maar tegelijkertijd bang voor andere mensen.’

Is de tijd rijp voor handgemaakte patés?

‘Het heeft jaren geduurd voordat mensen snapten wat voor een liefdevol gemaakt voorgerecht paté is. Een salade met mozzarella en tomaat kun je als restaurant zo in elkaar flikkeren. We krijgen heel veel koks op bezoek die verliefd zijn op ons werk, die hebben jarenlang gezucht onder...