Emily Ansenk (42)

Hoe deelt u uw dag in?

‘Mijn man en ik werken allebei vijf dagen. Om tien over zeven gaat de wekker, dan ontbijten we met de kinderen – ik heb een dochter van elf en een jongens-tweeling van bijna acht – en daarna breng ik ze naar school; dat is een moment dat ik echt bewaak. Mijn agenda verschilt per dag, maar is altijd vol, er wil meer in dan lukt. Ik bepaal zelf wat erin komt en werk met een open agenda: iedereen kan zien wat ik van uur tot uur doe, waardoor ik niet steeds mensen hoef bij te praten. Meestal werk ik tot een uur of zes en dan ga ik naar huis of heb ik werkgerelateerde bijeenkomsten: door de week gaat het werk voor.’

Heeft u genoeg tijd voor uw man en kinderen?

‘Genoeg, wat is genoeg? Het loopt zoals het loopt, en ik probeer zo veel als mogelijk thuis te eten of de kinderen nog even in bed te leggen. Elke zondag maken mijn echtgenoot en ik de agenda op: wie is wanneer thuis? Als ik er ben, dan ben ik er ook echt voor de kinderen. Mijn...