Tom Barman (39). Zanger/ gitarist van dEUS, nieuwe cd: ‘Keep you close’

Hadden uw ouders genoeg tijd voor u?

‘Ik heb een wat vreemde opvoeding genoten om-;dat mijn ouders al wat ouder waren toen ze mij kregen: mijn vader was 63, mijn moeder 42. Ze waren veel weg omdat ze graag reisden. Het was een heel verbale opvoeding, stiekeme of opgekropte dingen kwamen bij ons niet voor. Het na-;deel was dat het er soms hard aan toeging. Nu zie ik dat als een voordeel, het heeft mij gekneed tot wie ik ben. Mijn ouders hebben de oorlog meegemaakt, mijn vader zelfs twee, dat verklaart misschien mijn extreme gevoeligheid voor onrechtvaardigheid. Ze waren niet het type om te zeggen: kom eens zitten, dan vertellen we je hoe het leven in elkaar zit. Ik leerde door te kijken hoe zij met elkaar en met de buitenwereld omgingen.’

Waar heeft u te weinig tijd voor?

‘Als ik alleen wil werken, ben ik briljant in het zoeken van uitvluchten. Ik steek te weinig tijd in de rust om alleen tot een karwei te...