Ellen Pieters (48). Actrice. Binnenkort te zien in de voorstelling ‘Shirley Valentine’

Wat was uw mooiste tijd?

‘Ik zeg altijd: als ik morgen doodga, heb ik de afgelopen jaren maar mooi in de pocket. Deze levensfase is voor mij een heel goede. Eindelijk heb ik een balans gevonden in mijn werk, liefde en gezondheid. Ik heb duidelijke keuzes gemaakt en voel me er goed bij. Shirley Valentine spelen past perfect bij deze fase. Zij zegt: ik ben verdwaald in mijn eigen ongebruikte leven, en vervolgens durft ze eindelijk wel te kiezen. Net als zij ben ik aan het oogsten. Ik ben twaalf jaar geleden getrouwd met mijn grote liefde Han, en we zijn vanuit Amsterdam verhuisd naar een rustig dorpje. Ik ben wie ik ben en doe geen concessies meer. Daar heb ik wel een aantal banden voor moeten verbreken. Vrienden die niet met mij zijn meegegroeid zie ik niet meer en ik heb het contact met mijn familie verbroken. Ik groeide op in een gezin met geheimen en wilde daar niet langer in meegaan. Als...