Thom Hoffman (55)

Waar heeft u te weinig tijd voor?

‘Voor mezelf. Dat is al vanaf het begin van mijn loopbaan het geval: ik ben altijd aan het worstelen met tijd en het indelen van mijn agenda is al vijfendertig jaar een crime. Dat komt doordat de planning van de toneelwereld en de film- en televisiewereld zo uiteen loopt. Bij toneel kijk je soms twee, drie jaar vooruit terwijl je bij film vaak pas op korte termijn weet of een film tot stand kan komen.’

Hoe herinnert u zich uw kindertijd?

‘Als harmonieus. Mijn ouders hadden een heel prettig inkomen en we woonden in het groene Wassenaar vlak bij het strand. Mijn ouders waren in de meest letterlijke zin van het woord liberaal – wij mochten alles. Er werd gereisd, er was literatuur in huis en veel muziek. Alle voorwaarden om gelukkig te zijn waren er. In de puberteit heb ik me daar natuurlijk enorm tegen afgezet en las ik allerlei communistische manifesten. Maar ik was wel geïnteresseerd in de maatschappij en dat was mijn...