Oprichter van Akvo.org

Akvo is een revolutionair internetproject. Het doel is zoveel mogelijk kennis binnen de watersector gemakkelijk beschikbaar te maken, en de geldstromen voor ontwikkelingsprojecten in goede banen te leiden. Het idee is gebaseerd op websites als Wikipedia en Ebay. In Nederland vond ik mijn eerste sponsors. Nu, een jaar later, is de website Akvo.org gelanceerd. In India begint het al echt een hit te worden, en deze week gaat prins Willem-Alexander het project tijdens het staatsbezoek aan dat land onder de aandacht brengen. Als alles goed gaat, worden daar in 2008 de eerste pilotprojecten opgestart. FMO, de Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden, heeft net financiële steun toegezegd.

Ik vind het leuk om bedrijven te beginnen, om zaken aan te zwengelen. Ik kom uit de IT-wereld; ik werk al bijna twintig jaar met internet. De laatste twaalf jaar ben ik eigen baas. Een paar jaar geleden besloot ik dat ik meer wilde doen. Uiteindelijk draaide wat ik deed...