02-02-2008

Aan al het goede komt een eind en zo dus ook aan het IFFR of beter gezegd: mijn tijd op het festival. Terwijl ík het festivalgedruis achter me laat, zal er vanavond in stijl worden afgesloten met een heuse slotfilm, The Band’s Visit van de Israëlische regisseur Eran Kolirin, waarna een daverend slotfeest zal plaatsvinden met een line-up aan artiesten om van te watertanden. Zo zullen eerst de pompende beats, rauwe gitaren en catchy electro van Matik de zaal in geslingerd worden en zal later op de avond mijn grote favoriet, de Rotterdamse rapper Duvel, zijn set doen wat garant staat voor opzwepende beats en vlijmscherpe lyrics. Ten slotte kan de Volkskrantlezer zondag (3 februari) de voor hem door zijn dagblad uitgestippelde filmroute volgen om zo in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk films te zien. Maar van dat alles zal ik geen getuige zijn want voor mij was het festival ten einde toen ik vannacht wederom in de nachtrein naar Amsterdam stapte.

Van de drie films...