Sanders

het officiële verhuisbericht heeft mij nog niet bereikt, maar sinds Sotsji weet ik dat ik in een ander land woon: Holland Heineken heet dat land. Het zat er natuurlijk aan te komen, en het is ook een logische ontwikkeling: alles en iedereen moet tegenwoordig proberen een merk te worden, de kunstenaar, pardon cultureel ondernemer, de politicus en de journalist, dus waarom zouden we ineens sentimenteel gaan doen over Nederland. En de nieuwe naam is ook echt een voltreffer: normaal wil je de PVV nog wel eens horen over de nationale soevereiniteit die ons op niet eens zo slinkse wijze van alle kanten wordt afgepakt, maar ook van die zijde: geen woord van kritiek. Heineken is Holland – en bovendien bijna altijd blond. De PvdA ziet in dat pils ook echt iets is voor gewone mensen, en de VVD deed al jaren biertjes. Ik ben geloof ik een van de weinigen die er aan moet wennen dat ie in een merk woont, maar zie wel de voordelen: niet dat mensen over de hele wereld nu ineens weten...