Laten we niet van een empathiemuur spreken: je hoeft de ander niet te begrijpen om hem of haar als mens te zien. Of om van de ander te houden, zoals Simone van Saarloos van haar geliefde X.

Ik tracht alles wat naïef wordt gevonden minimaal eenmaal te proberen. Als niemand het naïeve nastreeft, wordt er nooit getest of naïef wel echt de juiste inschatting is. (De voorspelling dat Clinton zou winnen, is helaas niet vaak genoeg naïef genoemd).

Yoko Ono en John Lennon wilden de wereld redden vanuit bed en zij zijn niet de enigen. Dinsdagnacht lag ik met benen razend van de energie onder het dons. #verkiezingsnacht werd ververst, Radio1 pruttelde live commentaar en mijn Amerikaanse vriendin Brittany berichtte om de veertig minuten ‘I am so fucking scared’. Bij haar, zes uur eerder, was het net donker geworden. Bij mij sprong de datum in de tijdbalk op mijn scherm naar ‘Wed Nov 9’. Ik durfde niet te gaan slapen omdat ik vreesde voor het late waken.
Tonight No Poetry Will...