De restauranthouders

Matthieu Kellenaers (31) en Simoné Ouwehand (27) zijn chef-kok en gastvrouw van hun eigen restaurant Gorgeous in Amsterdam. In 2006 kreeg Gorgeous een Bib Gourmand van Michelin, een onderscheiding voor menu’s met een goede prijs/kwaliteitverhouding.

Simoné: ‘We werkten al twee jaar samen in hetzelfde hotel, Matthieu als sous-chef en ik in de roomservice. Een week voor ik naar Zuid-Afrika terugkeerde, vroeg hij me voor het eerst mee om een biertje te drinken. Sindsdien zijn we samen.’

Matthieu: ‘In het begin hebben we het moeilijk gehad. Op zakelijk gebied dan: net na 9/11 waren er weinig banen in het hotelwezen. We leefden samen van mijn salaris.’

Simoné: ‘Vaak moesten we van twee euro boodschappen doen. Toch hadden we het heel leuk.

Binnen Gorgeous is onze rolverdeling duidelijk: ik doe voor, Matthieu de keuken. De wijnen doen we samen.’

Matthieu: ‘We houden onze zaken en privéleven gescheiden. Je moet een knop omzetten. Thuis kun je niet...