Freek hielp een man met een rollator een trapje af. Hij kreeg niet de beloning van het compliment waar hij naar verlangde.

Gister was ik even in het AMC voor iets wat u verder niet aangaat. Als gebruikelijk stond ik onder ruimte- en tijdsdruk.

Ik was buiten en om op de parkeerplaats te komen moest ik vier stenen trappen met elk een 90 graden knik af. Ik was al op het eerste platformpje aan het linksaf slaan toen ik me opeens afvroeg: ben ik zojuist een gehandicapte bejaarde gepasseerd met zijn rollator op de eerste tree naar beneden terwijl hijzelf nog bovenaan stond? Ik keek om en mijn gedachte werd bevestigd. In zoverre, dat de gehandicapte bejaarde nog bovenaan stond terwijl de voorwielen van zijn rollator al op tree twee waren aangekomen. Intussen werd ik links en rechts gepasseerd door mensen van allerhande gender, ras en leeftijd die zich omhoog of omlaag spoeden op weg naar afspraak of auto.

Ik liep terug en vroeg de man of ik kon helpen. Hij straalde niet meteen het geluk...