redacteur

Mischa Cohen

@cohenmischa

Over Mischa Cohen
Mischa Cohen studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkt als schrijvend redacteur voor Vrij Nederland en was ooit boekhandelaar, eindredacteur van literair tijdschrift De Held, medewerker van NRC Handelsblad en coördinator van de Vrij Nederland-kleurenbijlage. Mischa Cohen stelde met fotograaf Daniel Cohen de tentoonstelling Mijn naam is Cohen samen en schreef recent een verhaal over de Schots-Nederlandse schrijver Michel Faber en een reportage over de eerste redactievergadering van Charlie Hebdo na de bloedige aanslag van 7 januari 2015. Zijn artikel over Lieuwe van Gogh werd opgenomen in het Jaarboek Verhalende Journalistiek en bekroond met de Tegel.

Laatste publicaties

VN maart 2017
De Verhalen

‘Er is heel veel handel in hoop’

In februari ontmoetten minister van Volksgezondheid Edith Schippers en Denker des Vaderlands Marli Huijer elkaar. Een lastig gesprek over de macht van farmaceuten en de waarde van een mensenleven.

VN maart 2017
De Verhalen

Aanjagers van nieuw rechts

‘Weg met de elite, de macht aan het volk. Geen rol voor religie in de politiek. Bescherm homo- en vrouwenrechten.’ Vertrouwde geluiden voor links komen nu van rechts. Van boze witte mannen op leeftijd én van jonge denkers en bloggers. Mischa Cohen zocht ze op.

2 jaar na de aanslag op Charlie Hebdo
Tijdelijk gratis - Reportage

Willem en Charlie Hebdo na 7/1: 'We hebben een heleboel nieuwe vrienden opeens hè'

Onderweg naar Parijs hoorde de Nederlandse tekenaar Willem, sinds de oprichting nauw betrokken bij Charlie Hebdo, van VN-redacteur Mischa Cohen over de aanslag op zijn vrienden. Samen bezoeken ze de eerste redactievergadering met de overlevenden: ‘Ik ga door en Charlie Hebdo gaat door. Dat moet.’

Tijdelijk gratis

Sterft, oude vormen

Binnenkort wordt Vrij Nederland een maandblad, met extra cultuurspecials en een versterkte online aanwezigheid. Het is de volgende stap in een hele reeks uiterlijke veranderingen.