redacteur

Freke Vuijst

@fvuijst

Freke Vuijst is correspondent van Vrij Nederland in Amerika. Sinds 1976 werkte zij als correspondent voor onder meer de IKON, VPRO en Netwerk. Zij schreef de non-fictieboeken The Half Jewish Book, met Daniel Klein (2000), XTC-smokkel (2002) en Dood Spoor (2006), de laatste twee met VN-collega Marian Husken. Daarbij regisseerde en produceerde zij tal van bekroonde documentaires over Amerikaanse jeugdcultuur en religie voor haar eigen productiemaatschappij Green Room Productions. Haar meest recente documentaire Poet of Poverty, is gebaseerd op brieven van een katholieke priester in Camden, New Jersey, de armste stad in Amerika.

Laatste publicaties

Kerst? Doe ons maar Revenge Giving

Het heet 'Revenge giving': met Kerst geen cadeautjes geven, maar geld doneren aan organisaties die de maatregelen van president Trump gaan aanvechten. Correspondent Freke Vuijst maakt haar lijstje.

Zo voer je oppositie in het tijdperk Trump

Mijn president is hij niet, zeggen miljoenen Amerikanen over Donald Trump. Van vluchtkerken voor migranten zonder papieren tot de burgemeester van New York: het verzet is begonnen.