Peter van Straaten

Als VN op mijn deurmat valt, kijk ik altijd als eerste wat Peter van Straaten in zijn gedachten had. Hij kan zo prachtig raak typeren… gewéldig.

In VN 39 staat koning Willem-Alexander peinzend voor het raam en zegt: 'Maxima, moeten wij niet ook moeder maar in huis nemen?'

Géniaal gewoon… de discussies rondom de mantelzorg, de vergrijzing, de ik-maatschappij… alles valt samen in dit ene zinnetje.

Ik werk met ouderen en heb deze prent op mijn werkmap bevestigd. Daar komen veel reacties op. En de discussies komen vanzelf.

Dank je wel Peter… ga nog lang zo door…

Marianne van Terheijden, Tilburg

Oikofobie

Kwakzalvers houden ervan zich in de witte jas van medisch Grieks te hullen: homeopathie, iatrosoof. In zijn bespreking van Oikofobie. De angst voor het eigene (VN 39) maakt Carel Peeters overduidelijk dat Thierry Baudet een intellectuele charlatan is. De titel deed zulks al vermoeden: oikofobie is een pseudowetenschappelijk monstrum. Het betekent...