GroenLinks (1)

Jaco Alberts en Thijs Broer analyseren scherp de teloorgang van GroenLinks (VN 40). Ik wil er graag een achterliggend probleem aan hun analyse toevoegen: een partij die GroenLinks heet, kan geen liberale agenda hebben. Ik noem de partij daarom al sinds het Kunduz-akkoord: GroenRechts. En sinds die tijd zijn ze mijn –linkse – stem kwijt.

Rudy Schreijnders, Amsterdam

GroenLinks (2)

Eigenlijk meer geschikt voor een tweet (maar dat doe ik (nog) niet): in het artikel over GroenLinks (VN 40) wordt gesproken over twee jonge vrouwen. En dan te bedenken dat de jongste 45+ is… Wat zegt dat over ons beeld van jong of vrouw of participatie in de politiek? Onthutsend!

M. Sinke, Moerkapelle

Chávez

Fijn om een redelijk genuanceerd artikel te lezen in VN 39 over Hugo Chávez. Alleen de term ‘vriendenprijsje’, voor de ruil van artsen voor olie met Cuba, vind ik enigszins misleidend. Het is eerder een inventieve manier van handel. Door de Amerikaanse economische blokkade zijn...