Basisinkomen

Blij verrast was ik door Kees Kraaijevelds column met een hernieuwd pleidooi voor een basisinkomen.

Sinds kort heb ik (weer) een proefabonnement op VN. Het is niet omdat ik geen vast abonnement zou willen op VN, maar bungelend onderaan de economische ladder kan ik mij deze luxe niet permitteren. Dus dan maar af en toe een proefabonnement.

Wat zou er allemaal mogelijk worden als ik niet gedwongen werd om beneden mijn potentieel als hulp in de huishouding te werken? Met een contract voor 18 uur (tegen € 9,35 bruto per uur) heb ik nog steeds een aanvullende uitkering nodig, met alle administratieve rompslomp van dien.

Het hoeft daarom geen betoog dat ik lid ben van de Vereniging Basisinkomen, die al jarenlang streeft naar een basisinkomen voor iedereen (www.basisinkomen.nl). Zeker nu er meer en meer mensen gedwongen worden uit de staatsruif te eten, wordt een basisinkomen langzamerhand een noodzaak. Zoals ik een spreker op Radio 1 hoorde zeggen (n.a.v. de toespraak van...